Lättsötad björnbärspaj
// Recept & Mat //
God morgon!!! Här kommer receptet till den underbart goda björnbärspajen som
jag bakade ihop igårkväll. Självklart kan björnbären bytas ut mot andra bär, t.ex:
vinbär, blåbär, hallon och/eller krusbär!!! ^^
5 portioner - ingredienser:
½ dl dinkel-, råg-, eller grahamsmjöl
1 ½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 msk socker
1 dl flytande smör
(gärna 'nyttigaste' alternativet smör-raps från Arla)
ca ½ liter bär
1 msk potatismjöl
1 msk socker
+ Vaniljvisp eller vaniljglass till servering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Fyll en pajform med bär så att botten täcks helt (jag
fyllde på liiite mer). Strö över 1 msk potatismjöl och 1 msk socker.
Blanda mjöl, socker å havregryn i en bunke. Tillsätt eventuellt ett uns bakpulver.
Häll i smöret och blanda ihop till en smulig röra. Fördela "degen" (med fingrarna)
över bären och grädda pajen mitt i ugnen tills den fått lite färg, ca 15-20 minuter.
Bloggadress: http://www.darksess.com